iranMadar-SmallLogo
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

EN

جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

EN

ارتفاع سنج راداری

ارتفاع سنج های راداری از جمله دقیق ترین تجهیزات سنجش ارتفاع می باشند که علاوه بر اینکه از دقت بالایی برخوردار هستند، در کاربردهایی مانند کف آلود بودن سطح سیال، دما و فشار بالا،وجود گرد و غبار و نویز ، بدون تاثیر پذیری از چگالی یا رسانایی الکتریکی مواد موجود در مخزن مورد استفاده قرار میگیرند.

اصول عملکرد ارتفاع سنج راداری

سنجش ارتفاع سیالات در مخازن یکی از نیازهای اساسی درصنایع آب و فاضلاب، نفت ، گاز و پتروشیمی ، فولاد ، سیمان ، نیروگاهها ، صنایع غذایی ، صنایع دارویی و شیمیایی و … میباشد.
ارتفاع سنج های راداری مانند ارتفاع سنج های اولتراسونیک بر مبنای مدت زمان رفت و برگشت سیگنال کار میکنند با این تفاوت که در آن ها از موج رادیویی با پریودهای زمانی کوتاه و مداوم استفاده می گردد. موج رادیویی نوعی موج الکترومغناطیسی است که با فرکانس بالا و در رنج گیگاهرتز میباشد.
پالس تولید شده توسط سنسور به داخل مخزن و به سمت سیال یا ماده جامد ارسال شده و با برخورد به سطح ، بازتاب و مجدد به سمت سنسور برمیگردد. با به دست آوردن فاصله زمانی قسمتی که سیال یا ماده جامد در آن قرار ندارد ، مقدار دقیق ماده درون مخزن محاسبه گردیده و به صورت سیگنالهای استاندارد در اختیار واحد کنترل قرار می گیرد.
قدرت سیگنال راداری برگشتی میبایست به گونه ای باشد که توسط سنسور قابل دریافت باشد و به عوامل همچون سطح ماده ، فاصله بین سنسور و ماده درون مخزن ، و جهت بازتاب بستگی دارد .

تصویر گرافیکی نحوه کارکرد ارتفاع سنج راداریدر صورتی که سطح دارای آشفتگی و تلاطم باشد ممکن است سیگنال راداری برگشتی در جهاتی دور از آنتن راداری منعکس گردد. ضمنا اگر ارتفاع مخزن زیاد باشد ممکن است قسمتی از سیگنال در فاصله طولانی تضعیف و یا از دست برود. ذکر این نکته نیز ضروری است که مواد و سیالات مختلف ، خاصیت بازتاب کنندگی متفاوتی برای امواج راداری دارند. میتوان گفت مواد رسانا تمام انرژی امواج ماکروویو را منعکس میکنند و این در حالی است که محصولات نارسانا قسمتی از انرژی امواج رادار را بازتاب میدهند. نام این خاصیت ثابت دی الکتریک است. محصولات با انعکاس بالا مانند سیال آب دارای ثابت دی الکتریک بالا هستند و محصولاتی که دارای ثابت دی الکتریک پایین هستند بازتاب ضعیف دارند.
سطح سنج راداری در بالای مخزن و در فاصله مناسب از دیواره مخزن نصب گردیده و آنتن آن امواج را به سمت سیال و یا پشته مواد جامد ارسال می کند.
در اندازه گیری سطح مخازن گاهی در شرایطی مانند دمای بالا ، فشار بالا و یا وجود کف بر روی سیال به کار گیری ارتفاع سنج های راداری بسیار کارآمد و راهگشا میباشد.
چگالی و یا رسانایی الکتریکی مواد موجود در مخزن، گرد و غبار و نویز اثر چندانی بر روی کیفیت اندازه گیری ارتفاع سنج راداری ندارد.
به هنگام خریداری ارتفاع سنج های راداری ، میبایست به مواردی همچون محدوده اندازه گیری مورد نیاز ، بازه قابل اندازه گیری توسط دستگاه ، دقت مورد نیاز ، فاصله محل نصب تا هرگونه اغتشاش ، نوع ماده درون مخزن ، احتمال اسیدی یا بازی بودن دستگاه ، وجود هرگونه کف بر روی سیال و… توجه نمود.